Karlstads universitet / Universitetsbiblioteket

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten.

Beskrivning
Karlstads universitetsbibliotek kommer under början av 2018 att bygga upp ett akademiskt skrivcentrum (”språkverkstad”), med syfte att stötta studenter i deras akademiska skrivande. Vi rekryterar därför tre skrivhandledare med olika inriktning. Denna tjänst avser skrivhandledning på svenska.

Universitetsbiblioteket har idag drygt 25 medarbetare och är en central strategisk resurs för all forskning och utbildning vid universitetet. Verksamheten omfattar både biblioteks- och förlagsverksamhet.

Universitetsbiblioteket är i ständig utveckling och försöker hitta nya vägar för effektiv informationsförsörjning och ett väl utvecklat stöd till universitetets studenter, forskare, lärare och övriga anställda. Kommunikation och lyhördhet gentemot studenter, lärare och forskare präglar verksamheten vid universitetsbiblioteket.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som skrivhandledare inom universitetsbibliotekets Akademiska skrivcentrum. Arbetet innebär att du planerar och genomför skrivhandledning riktad mot studenter, samt håller föreläsningar och workshops. Skrivhandledningen kommer att genomföras dels på plats med Campusstudenter, dels på distans via hjälpmedel som Skype, e-post, chat etc. med studenter som inte befinner sig på Campus. Viss tjänstgöring kan förekomma på Musikhögskolan Ingesund, som är en del av Karlstads universitet. Du arbetar i nära samverkan med övriga skrivhandledare, undervisande bibliotekarier, universitetets lärare och med Universitetspedagogiska enheten. På sikt kommer arbetet även att innebära att du genomför utbildning riktad mot lärare.

Kvalifikationer
För anställning skrivhandledare krävs en akademisk examen som bedöms som relevant för denna tjänst, samt dokumenterad erfarenhet av undervisning som avser skrivande, gärna men inte nödvändigtvis i högskolemiljö. Självfallet har du ett brinnande intresse för det svenska språket, och är full av idéer av hur man på bästa sätta kan stödja och utveckla studenters akademiska skrivande. Du är väl förtrogen med modern IT. Du är en god pedagog och har förmågan att skapa och upprätthålla goda relationer. Vidare har du god kommunikativ förmåga, samt goda språkkunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Villkor
anställningen är tillsvidare anställning med omfattning 50 %. En av de tre handledarna som nu rekryteras (se ovan) kommer att ges ett samordningsuppdrag för det Akademiska skrivcentrumet, motsvarande 25 %. Ange därför i din ansökan om du även är intresserad av ett sådant samordningsuppdrag, vilket således innebär att tjänstens totala omfattning blir 75 %. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Ansökan skickas elektroniskt via vårt rekryteringsverkstyg Varbi. Ansökan skall innehålla personligt brev, CV och för anställningen relevanta betygskopior samt en dokumenterad beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningen och dess innehåll

Sista ansökningsdag är den 25 januari.

Välkommen in med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.



Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2018/1
Kontakt
  • Jakob Harnesk, Biblioteksdirektör , 070 186 0057
Facklig företrädare
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Tony Ingemarsson, OFR , 054-700 1404
Publicerat 2018-01-04
Sista ansökningsdag 2018-01-25

Tillbaka till lediga jobb